Česta pitanja

S obzirom da nam je primarni posao izrada naočala za koje je potrebno točno mjerenje dioptrije, Moja Optika u stalnom radnom odnosu ima tim optometrista za mjerenje dioptrije (vidne oštrine) koji su na raspolaganju u radnom vremenu optike. Kako bi osigurali svoj termin predlažemo da se najavite putem linka za kontakt

Poštovani, Moja Optika radi kompjutersko mjerenje dioptrije, no kako bi bili sigurni u rezultate, uz kompjuterski pregled radimo i subjektivnu refrakciju gdje svakog klijenta podvrgavamo različitim testovima, a sve u cilju dobivanja preciznih i točnih rezultata mjerenja.

Naravno. U obje naše poslovnice možemo napraviti pregled za kontaktne leće. Bitno je napomenuti da pregled za kontaktne leće podrazumijeva i neke predradnje koje je potrebno napraviti prije dolaska u optiku (određeni period ne nošenja leća) pa Vas molimo da putem linka za kontakt zatražite detaljne upute od naših optometrista.

 

Ako do sada niste nosili kontaktne leće, svoj dolazak svakako najavite, jer uz sam pregled vida potrebna je i edukacija o lećama, načinu upotrebe i njihovom održavanju, a tu edukaciju vršimo isključivo u poslovnici u Savskoj cesti 179.

Pregled vida za sve naše klijente je besplatan. Za besplatan pregled smo se odlučili kako bi Vas potaknuli na obavljanje „friškog“ pregleda kako bi sve naočale napravili po novim i točnim mjerenjima. Na taj način Moja Optika daje garanciju na cijeli proces zbog čega su u konačnici svi klijenti zadovoljniji, a mi sretniji.

Poštovana, iako se primarno ne bavimo patologijom oka, možemo utvrditi postojanje mrene. Ukoliko se utvrdi postojanje mrene, mi smo Vas po zakonu dužni uputiti na daljnju obradu kod specijalista.

Pregled vida traje između 15 i 30 minuta, a s obzirom da Vas želimo i volimo informirati o stanju Vašeg vida, te Vas educirati o potencijalnim problemima, prevenciji i sl. pregledi nerijetko traju i duže od 30 minuta.


Pregledi za korekciju vida kontaktnim lećama kod osoba koje do sada nisu nosile kontaktne leće, zbog edukacije o kontaktnim lećama, načinu rukovanja i čuvanja, može trajati i do sat vremena.


Slično vrijeme trajanja se pojavljuje i kod pregleda vida za sve koji žele početi nositi progresivne naočale. Sam pregled vida i utvrđivanje dioptrije ne traju duže od 30 minuta, no edukacija o načinu upotrebe progresivnih naočala, upoznavanje sa prednostima i manama uz isprobavanje multifokalnih (progresivnih) naočala koje imamo u ponudi kako bi lakše prikazali i dočarali o kakvom vrhuskom proizvodu je riječ, može trajati i do sat vremena

Naše optike su prilagođene nepokretnim i teško pokretnim osobama i zadovoljavaju sve medicinske standarde zadane od HALMED-a, zato slobodno rezervirajte termin pregleda za Vašu baku putem kontakt linka.  Vidimo se.

Naš prijedlog je da se kontrolni pregled obavi jednom godišnje, a u slučaju potrebe i češće. Moja Optika svojim vjernim kupcima kontrolni pregled ne naplaćuje baš kako bi Vas potaknuli na čim češće kontrolne preglede.

Postoji nekoliko razloga zašto dolazi do peckanja u očima, a dva najčešća su umor oka i ne dovoljno treptanja. Američka tvrtka Johnson&Johnson je prije nekoliko godina napravila veliko istraživanje na 5000 korisnika računala. U istraživanju su došli do podatka da svaki korisnik računala u prosjeku trepće 7 puta manje od potrebe čime se drastično smanjuje količina suznog filma na rožnici što dovodi do peckanja a u težim slučajevima i većih komplikacija. Kada tome zbrojimo i zamor mišića oka koji neprestano „pumpaju“ očnu leću kako bi fokusirala ekran, dobivamo najčešći uzrok peckanja. Stoga probajte kontrolirati svoje treptanje i povremeno odmaknite pogled od ekrana i na taj način ćete vjerojatno riješiti problem. Ukoliko pak problem ostane i dalje, slobodno nam se obratite putem linka za kontakt kako bi dogovorili pregled i riješili Vaš problem.

Poštovani, teško nam je bez dodatnih informacija odgovoriti na Vaše pitanje. Svakako predlažemo pregled, koji možete dogovoriti putem kontakt linka.  Prema opisanom problemu velika je vjerojatnost presbiopije odnosno staračke dalekovidnosti, no ne isključujem ni ostale pogreške oka. Staračka dalekovidnost je poremećaj do kojeg dolazi uslijed gubitka akomodacije koji je posljedica starenja. Prvi problemi se obično pojave u kasnim tridesetima no nisu isključene ni ostale dobi. Najčešće se očituje kroz teško fokusiranje bliskih predmeta i udaljavanje predmeta od oka. Ukoliko je uistinu staračka dalekovidnost (Presbiopia) uzrok Vaših problema, rješenje za nju su naočale za čitanje.

Nismo odgovorili na Vaše pitanje?

Kontaktirajte nas telefonom na broj +385 1 3668 909 ili nam pošaljite upit. Na sve upite odgovorit ćemo u najkraćem vremenskom roku ili Vas kontaktirati povratno.

Naš fokus na bitno

Pratite novosti i akcije, pregledajte novitete iz svijeta okulistike i ponudu novih modela i proizvoda

fokus

Fokus